Hízhat tovább a libamáj?

Mégsem került veszélybe a dél-békési libatömők munkája

Mégsem került veszélybe mintegy ötszáz dél-békési libatömő munkája, mert a tótkomlósi székhelyű integrátor cég, a Komlósi Lúd Kft. új értékesítési lehetőséget talált.

2008.09.18 09:51Békés Megyei Hírlap

A Négy Mancs állatvédő szervezet elhíresült akciója miatt eddigi piaci partnerük befejezte a hízott-termék előállítását, ám Papp Lajos, a kft. ügyvezetője, egyben a Magyar Lúdszövetség elnöke bizakodó. Szerinte a Négy Mancs nagy kárt okozott az ágazatnak, ám reméli, hogy a parlament napokon belül elfogadja azt a törvényt, amely védi a hízottáru előállítását. Időközben Erdős Norbert, Békés és térségének fideszes országgyűlési képviselője is felszólalt az országgyűlésben a libatömők érdekében. 

Gőgös Zoltán, a szaktárca államtitkára pedig válaszban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kényszertakarmányozásról szóló hazai rendelet sokkal szigorúbb, mint a francia libamáj-előállítási kódex. Az államtitkár azzal egyetért, a fogyasztónak joga van tudni, hogy a termék, amit megvesz, milyen körülmények között tartott állatból származik. 

Papp Lajos ugyanakkor úgy tudja, hogy ez az alapja a minisztérium és a Négy Mancs egyeztetésének is: a tervek szerint a jövőben címkével jelzik a terméken, hogy hízott állatból készült-e. Így a vásárló dönt, kell-e neki a libatepertő, vagy a kacsacomb. Ha igen, hízhat tovább a libamáj is - írta a Békés Megyei Hírlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.