Urban Ahlin

Kövér László fogadta a svéd törvényhozás elnökét

A találkozón a svéd és a magyar házelnök a kétoldalú kapcsolatokról és aktuális nemzetközi kérdésekről folytatott eszmecserét.

2015.01.19 15:58MTI

Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn az Országházban díszebéden fogadta Urban Ahlint, a svéd parlament elnökét - tájékoztatta a nap folyamán az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-t.

Mint írják, a találkozón a svéd és a magyar házelnök a kétoldalú kapcsolatokról és aktuális nemzetközi kérdésekről folytatott eszmecserét.

Emlékeztettek arra: a svéd parlament elnöke a Raoul Wallenberg svéd diplomata eltűnésének 70. évfordulója alkalmából a budapesti svéd nagykövetség által szervezett megemlékezés vendégeként érkezett Budapestre; a rendezvényen az Országgyűlést Mátrai Márta háznagy képviseli.

A svéd politikust hétfőn reggel fogadta Orbán Viktor miniszterelnök is. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a tárgyaláson elhangzott, sikeres Svédország és Magyarország gazdasági együttműködése.

Havasi Bertalan az MTI-nek elmondta: a megbeszélésen a magyar kormányfő és a svéd házelnök a két ország gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak további erősítését szorgalmazta.

Ezzel összefüggésben elhangzott, hogy a közeljövőben további svéd nagyvállalati befektetések valósulhatnak meg Magyarországon, amelyek több száz új munkahelyet teremtenek majd - közölte Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.