Továbbértékesítésről tud

Rogán perel: az V. kerületet nem érte kár, még növekedett is a vagyona

Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester szerint nem érte kár az V. kerületet, az ingatlangazdákodás még növelte is a vagyonát.

2015.01.19 14:45MTI

A Fidesz frakcióvezetője az Indexnek nyilatkozva közölte: további pereket indít az ellene folyó rágalmazások miatt. "Nehogy a végén Juhász Pétert ítéljék el rágalmazás miatt!" - válaszolta Rogán Antal az Együtt V. kerületi képviselőjének bírálataira a kerület ingatlangazdálkodása miatt. Hozzátette: az elmúlt hetekben tizenkét eljárást indított el, többségében politikusi kijelentések miatt, de a múlt szerdai tüntetés után a személyiségjogi és rágalmazási perek száma minimum megduplázódhatnak - közölte.

A Belváros korábbi polgármestere közölte: a kerületet nem érte kár, annak vagyona növekedett, az ingatlanértékesítésből szerzett bevételeket ugyanis fejlesztések önrészére használták fel. A bérlőknek járó kedvezményes értékesítésről szólva azt mondta: 2000 és 2007 között a bérlők összesen 5,6 milliárd forintnyi kedvezményben részesültek, ami magasabb, mint a polgármestersége alatt nyújtott kedvezmények voltak.

Az így eladott ingatlanok esetében egyetlen továbbértékesítésről tud - tette hozzá -, amelynek következménye a kerületi jegyző távozása lett, bizalomvesztés miatt. A testület ugyanis nem jutott hozzá minden információhoz - mondta -, hozzátéve: jogszerűtlenség itt sem történt. Rogán Antal kijelentette: más eljárásról nem tud, "légből kapott hazugság", hogy indult volna még ilyen akár csúszópénzek miatt.

MTI Fotó

Juhász Péter azon kifogására, miszerint az önkormányzatnak nem lett volna ingatlangazdálkodási terve, azt felelte: a költségvetésben minden évben meghatározták, hogy mennyi bevételt szeretnének, és kijelölték az ingatlanokat, amelyeket el akartak idegeníteni. A bérlőknek nyújtandó kedvezményre, és a kedvezmény bérlők általi átruházására a polgári törvénykönyv ad lehetőséget - közölte.

A Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester Szerb utcai ingatlanszerzésére vonatkozó kérdésre úgy felelt: ha 1990-ben az akkori bérlőknek joguk volt a piaci érték 15 százalékáért megvenni a lakásokat, akkor ezt a jogot azoktól sem lehet elvitatni, akik olyan műemlék házban éltek, amelyet önerőből nem tudtak rendbe hozni. Kijelentette azt is: Habony Árpád - akivel, mint mondta, kiegyensúlyozott a kapcsolata - nem bérlője a sajtóban hozzá kötött lakásnak.

A Dorottya utcai ingatlant nyílt, nemzetközi, több fordulós pályázaton értékesítették - fűzte hozzá -, amelyre két ajánlat érkezett, közülük az anyagilag jobbat választották.

A Fideszen belüli, "urizálársól" szóló vitáról azt mondta: nem helyes a családi vitát családon kívülre vinni. Kijelentette ugyanakkor: vannak dolgok, amiket egy politikus nem engedhet meg magának, de szerinte mindenki maga döntse el, hol vannak ennek a határai. Nem kell mindig a közvéleménynek megfelelni. Nem kell az embernek se a hobbijairól se a szokásairól lemondania azért, mert politikus lett belőle - mondta.

A vagyonnyilatkozatok rendszerének esetleges megváltoztatásáról szólva közölte: felmerült benne, hogy a Fidesz-frakció tagjainak vagyonnyilatkozatait könyvszakértővel hitelesítteti. Olyan törvénymódosítást tartott szükségesnek, ami egyértelműen ellenőrizhetővé teszi, hogy a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok tényleg hitelesek és pontosak. Január végéig nem lehet megoldani, de 2016-ra igen - tette hozzá.

A miniszterelnök bevándorlással kapcsolatos kijelentéseiről azt mondta: lassan abba a helyzetbe kerülünk, hogy már nem csak tranzitország vagyunk. Magyarország nem akar menekülteket - szögezte le. "Ezt ki kell mondanunk, mert ha nem mondjuk ki kellő időben és határozottan, akkor a vesztesei lehetünk az európai migrációs politika átalakításának" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.