Mezőgazdasági pénzügy

Tavaly mintegy egymilliárd forinttal több jutott iskolagyümölcs-programra

Az MVH tájékoztatása szerint a programban jelentős előrelépés történt múlt évben. Tavaly ugyanis mintegy 2,72 milliárd forint, mintegy 1 milliárd forinttal több támogatást fizettek ki erre a célra.

2015.01.19 11:58MTI
Fotó: archív

Ennek pénzügyi hátterét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal rendeletmódosítása teremtette meg. Így nemcsak az általános iskola 1-4. évfolyamán, hanem az 5-6. évfolyamon tanuló gyermekek, valamint a nyolc évfolyammal működő középfokú nevelési-oktatási intézmények 1-2. évfolyamán tanuló gyermekek is a támogatás kedvezményezettjei lehettek.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) a program segítségével az iskolai tanulók egészséges táplálkozása mellett a helyi termelők tevékenységét is támogatja.

Az iskolagyümölcs-programban a 2012/2013-as tanévben szállítási időszakonként átlagosan 341 ezer kisdiák, a 2013/2014-es tanévben pedig már 538 ezer tanuló kaphatott friss zöldséget, gyümölcsöt vagy zöldség- illetve gyümölcslevet.

A legkedveltebb termékek az alma, a körte és a különböző zöldség- és gyümölcslevek voltak, emellett még sárgarépa, paprika, paradicsom, szilva, földieper, nektarin és cseresznye került a gyermekek asztalára - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.