Késő bánat...

Szijjártó: "A Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak túlzásokon alapulnak"

A védelmi és gazdasági ügyekben kitűnő a magyar-amerikai viszony, egyedül a politikai együttműködésben vannak "nyitott kérdések".

2015.01.12 14:09MTI

Magyarországnak az az érdeke, hogy mielőbb rendezze a nyitott politikai kérdéseket az Egyesült Államokkal - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

"Magyarországnak érdeke a magyar-amerikai viszonyban meglévő nyitott politikai kérdések lezárása, mert a magyar külpolitika és külgazdasági stratégia sikeréhez szükség van a kiegyensúlyozott kapcsolatra az Egyesült Államokkal minden területen" - mondta a tárcavezető a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán.

Hangsúlyozta, hogy a védelmi és gazdasági ügyekben kitűnő a magyar-amerikai viszony, egyedül a politikai együttműködésben vannak nyitott kérdések. A Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak túlzásokon alapulnak - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.