Testületi döntés

Frölich Róbert továbbra is a Dohány utcai zsinagóga főrabbija

Maga az érintett közölte a testületi ülés után, hogy továbbra is őt tekinti a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának a rabbitestület.

2015.01.08 16:34MTI

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója hétfőn tájékoztatott arról, hogy felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak a zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatás miatt.

Frölich Róbert, aki a rabbitestület alelnöke is, azt írta, hogy miután meghallgatták őt arra az álláspontra jutottak: az ellene "megfogalmazott vádak rágalmak", ezeket a leghatározottabban visszautasítják.

"Tekintettel arra, hogy Frölich Róbert főrabbi eltávolítását (...) vallásjogilag és erkölcsileg egyaránt elfogadhatatlannak tartjuk, így összhangban a Dohány utcai közösség kinyilvánított akaratával őt továbbra is a Dohány utcai Zsinagóga főrabbijának tekintjük, és e tisztségében ezennel megerősítjük" - idézte Frölich Róbert a rabbitestület álláspontját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.