Az izraeli főrabbi szerint

Egyre élénkebb a zsidó közélet Magyarországon

A főrabbit szeretné szorosabbra fűzni az izraeli vallásos zsidóság kapcsolatait magyar hittestvéreikkel, így a vidéki zsidó közösségekhez is szívesen ellátogatna tervezett magyarországi útján.

2014.12.09 08:54MTI

Az izraeli főrabbi szerint egyre élénkebb a zsidó közélet Magyarországon - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden az MTI-vel, miután Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hazatért izraeli látogatásáról.

A sajtóiroda vezetőjének közleménye szerint eredményes és mindkét nép szempontjából hasznos tárgyalásokat folytatott Izraelben Semjén Zsolt, aki találkozott Jeruzsálem keresztény pátriárkáival, majd fogadta őt David Lau, az ország askenázi főrabbija.

A főrabbi közölte, hogy "Európában két országban élénkült meg a helyi zsidó közélet, és vált aktívabbá a hívek tevékenysége, ez pedig Németország és Magyarország".

Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg a főrabbit, aki ezt nagy örömmel fogadta, mert - mint mondta - szeretné szorosabbra fűzni az izraeli vallásos zsidóság kapcsolatait magyar hittestvéreikkel, így nemcsak Budapestre, hanem a vidéki zsidó közösségekhez is szívesen ellátogatna tervezett magyarországi útján - közölte Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.