A Miniszterelnökség védelmében

"Habony gyakran a Parlamentben ad tanácsot, ezért van oda belépője"

A Miniszterelnökség kezdeményezésére van belépési engedélye az Országházba, ugyanis a beszélgetésekre gyakran itt kerül sor.

2015.01.07 14:43MTI

Több politikus is gyakran a Parlamentben hallgatja meg Habony Árpád tanácsait, ezért van neki állandó belépője a Házba - közölte a Miniszterelnökség szerdán.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes december végén - Szabó Szabolcs (Együtt) független országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában - tudatta, hogy Habony Árpád rendelkezik állandó fényképes belépővel az Országház épületébe.

Egy közérdekű adatigénylésre adott válaszában az Országgyűlés Hivatala azt a tájékoztatást adta, hogy Habony Árpádnak a Miniszterelnökség kezdeményezésére van belépési engedélye az Országházba.

A Miniszterelnökség ezzel összefüggésben az MTI megkeresésére szerdán azt közölte: Habony Árpáddal kapcsolatban korábban már számos politikus elmondta, hogy meghallgatja a tanácsait, észrevételeit. "Ezekre a beszélgetésekre gyakran a Parlamentben kerül sor, ezért van neki állandó belépője, ez azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle munkaszerződése lenne akár a Miniszterelnökséggel vagy más tárcával" - adták a tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.