Védelemben részesítenék Habony Árpádot?

TEK: kizárólag a miniszterelnököt és a kormányfőt védjük

A Terrorelhárítási Központ (TEK) közleményben utasította vissza Vadai Ágnes azon feltételezését, hogy személyi védelemben részesítenék Habony Árpádot, mint írják, a működésüket szabályozó kormányrendelet alapján csak a miniszterelnök és az államfő mellett teljesíthetnek szolgálatot.

2013.02.28 18:36MTI

Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatóján bejelentette, a Demokratikus Koalíció (DK) kérdést intéz a miniszterelnökhöz arról, hogy a TEK védi-e Habony Árpádot. Az ellenzéki politikus bemutatott egy - állítása szerint - Abu-Dzabiban készült, az Index által 2012-ben bemutatott fotót, amelyről a hírportál azt írta, hogy azon Habony Árpád mellett többek között a "TEK-es testőre" is látszik.
   
A TEK reakciójában úgy fogalmaz, a Vadai Ágnes által elmondottak nem felelnek meg a valóságnak, a politikus által hivatkozott fényképfelvételen pedig egyetlen, a TEK állományában szolgálatot teljesítő személy sem látható.
   
A központ emlékeztet továbbá a terrorizmust elhárító szerv kijelöléséről és feladatai ellátásának részletes szabályairól szóló kormányrendeletre, amely alapján kizárólag a köztársasági elnököt és a miniszterelnököt védhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.