Nem kell matrica

Útdíj - Együtt: az útdíjrendszer egy állatorvosi ló

A január elsejével bevezetett útdíjrendszer visszavonását követeli a kormánytól az Együtt.

2015.01.05 16:24MTI

Hajdu Nóra, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az Együtt azt várja el a kormánytól, hogy vonja vissza az útdíj kiterjesztését.

Azt mondta, január elsején kaotikus helyzet alakult ki, olyan útdíjrendszert vezetett be a kormány, amely gyakorlatilag elindulása pillanatában kudarcba fulladt.

Hajdu Nóra hozzátette, elvárják azt is, hogy a "szolgáltatási díjnak nevezett büntetéstől" tekintsenek el.

A jelenlegi intézkedések alapján azt gondolják, hogy a kormánynak "már a sarcolás sem" megy, hiszen - mondta - olyan intézkedéscsomag indult el január elsejével, amely nem volt átgondolt, amelyhez nem készültek hatástanulmányok, hibásan jelöltek ki útszakaszokat, illetve nem tájékoztatták időben és megfelelően a közvéleményt.

Az útdíjrendszer a Fidesz "állatorvosi lova" - értékelt Hajdu Nóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.