Magyar igazság

És harmadszor is mozgott a föld Nógrádban!

Újabb, a Richter-skála szerint 3,1-es erősségű földrengés volt 15 óra 22 perckor Nógrádban.

2015.01.01 16:13MTI
Az időpont CET szerinti (Kép: szeizmologia.hu)

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Angyal Eszter elmondta, hogy ezúttal is Iliny község közelében volt a földmozgás epicentruma. Újév napján ez már a harmadik földrengés volt a térségben, a lakossági bejelentések folyamatosan érkeznek.

Eddig a katasztrófavédelem szakemberei kilenc káresetet, padlórepedést, vakolathullást regisztráltak - tette hozzá a szóvivő.

Az első, a Richter-skála szerint 3,9-es erősségű földrengés 7 óra 43 perckor, a második, 4-es magnitúdójú 11 óra 45 perckor volt. A katasztrófavédelem szakemberei egész nap helyszínelnek a víztározók gátjain, a veszélyes üzemekben, a közműszolgáltatóknál, illetve a közúti és vasúti közlekedés biztonsága érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.