Menedék

"Fogadjátok be egymást..." - kérik a krízishelyzetben az evangélikusok

A rendkívüli hidegben való segítségnyújtásért tett közzé felhívást a Magyar Evangélikus Egyház.

2015.01.01 16:10MTI

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház diakóniai munkáért felelős püspöke csütörtöki közleményében kiemelte: a világ csaknem 80 millió evangélikusának 2015-ös bibliai jelmondata így hangzik: "Fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére". A Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezetei és intézményei is ennek az apostoli útmutatásnak jegyében kezdik ezt az évet - tette hozzá.

Az evangélikus egyház ezért híveit és minden "jóakaratú" embert arra kér, hogy látogassák meg, és segítsék környezetükben azokat, akik veszélyhelyzetben vannak. Azt kérik továbbá, hogy - a diakóniai és szociális intézményekhez kapcsolódva - létesítsenek krízisközpontokat, s lehetőség szerint nyissák meg a rászorulók előtt a gyülekezet megfelelő fűtött helyiségeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.