A hálás brit diáklány kezdeményezte

Több mint 16 ezer fontot gyűlt össze egy "hajléktalan hős" számára

Miután elvesztette bankkártyáját a diáklány, egy hajléktalan férfi ragaszkodott ahhoz, hogy az összes pénzét odaadhassa neki taxira. A fiatal nem volt hálátlan...

2014.12.18 06:30MTI

Egy brit diáklány 16 ezer 500 fontot (6,5 millió forint) gyűjtött össze egy hajléktalan férfi számára, aki utolsó fillérjeit ajánlotta fel neki, hogy hazajuthasson éjszaka, miután elvesztette a bankkártyáját - írja a Business Insider internetes portál.

Dominique Harrison-Bentzen elmesélte: miután elvesztette a bankkártyáját, a kora hajnali órákban egy hajléktalan férfi ragaszkodott ahhoz, hogy az összes pénzét, 3 fontot (1200 forint) odaadhassa neki taxira.

"Nem vettem el a pénzt, de nagyon meghatott a kedves gesztus ettől az embertől, aki naponta kénytelen szembesülni a közönnyel " - mondta el az egyetemista diáklány.

Robbie hét hónapja él az észak-angliai Preston városának utcáin, és már híre ment az idegeneknek tett hasonló gesztusainak. A 22 éves lány elhatározta, pénzgyűjtésbe fog, hogy meghálálja a férfi kedvességét és fedelet szerezzen a feje fölé.

Dominique Harrison-Bentzen egy adománygyűjtő honlapon kérte az adakozókat, hogy legalább három fontot ajánljanak fel, mint ahogy Robbie is tette. Szerdára háromezer adományozótól több mint 16 ezer font gyűlt össze.

"Apró kedves cselekedeteink együtt képesek egy ember életét megváltoztatni" - hangsúlyozta a diáklány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.