Költségvetés

Alapítványi iskolák: az ígéretek ellenére nem módosul az előterjesztés

Az AME szerint a költségvetési törvénytervezet kormányzati indoklása ellentmond a korábbi megállapodásoknak, a köznevelési törvénynek és a valóságnak.

2014.12.15 15:12MTI

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének (AME) elnöksége hétfőn közölte: meglepetéssel és megdöbbenéssel olvasta, hogy a kormány Balog Zoltán miniszter ígérete ellenére nem módosította az alapítvány iskolák költségvetési támogatására vonatkozó törvény előterjesztést.

Az AME hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy november 27-én tárgyaltak Czunyiné Bertalan Judit államtitkárral, Sipos Imre helyettes államtitkárral és Brassói Sándor főosztályvezetővel.

A megbeszélésen megerősítették: a költségvetés nem csökkenti 75 százalékra az alapítványi iskolák állami támogatását, mivel közfeladatot látnak el, többségük nem költségtérítéses, hátrányos helyzetű tanulókat szolgálnak - tudatták.

Az AME szerint a költségvetési törvénytervezet kormányzati indoklása ellentmond a korábbi megállapodásoknak, a köznevelési törvénynek és a valóságnak.

Az AME elnöksége kéri az országgyűlési képviselőket, ne támogassák az előterjesztés vonatkozó pontját, és a köznevelési törvény finanszírozási rendszere maradjon változatlan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.