Rákóczi Szövetség

Karácsonyi csomagot kap minden felvidéki magyar óvodás

Az idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden felvidéki magyar óvodásnak.

2014.12.14 08:48MTI
Fotó: archív

A szervezet közleménye szerint az ajándékcsomagot 12 931 felvidéki óvodás kapja meg a Rákóczi Szövetség Felvidéken működő célalap hálózatának közreműködésével a karácsonyi ünnepségeken.

A csomagok tartalmaznak egy szülőkhöz szóló levelet és egy 12 pontos érvgyűjteményt is, amely a magyar iskolaválasztás helyességéről és fontosságáról igyekszik meggyőzni őket.

A Rákóczi Szövetség a partnereivel együtt az idén is arra törekedett, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó, magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag, szüleikhez pedig a levél.

Az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta része a Rákóczi Szövetség beiratkozási programjának. A többi Kárpát-medencei régióban a magyar óvodásokat jövő márciusban - az iskolai beiratkozás időpontjához igazítva - ajándékozza meg a szövetség, és a 2015. évi iskolakezdőknek is megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civil társadalom beiratkozási ösztöndíjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.