Autós üldözés után kapták el őket

50 perc alatt három helyre akartak betörni

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a rendőrök két középkorú férfival szemben, akik kevesebb mint egy óra leforgása alatt három helyre próbáltak betörni Fóton, majd a lebukásuk után hosszas autós üldözés után sikerült csak elfogni őket.

2014.12.11 10:26Havariapress

A dunakeszi rendőrök nyomozásának adatai szerint a két férfi egy hónapja, egy novemberi délutánon feltörte a fóti parókia bejárati ajtaját, majd bő fél órával később a kisváros egyik családi házába hatoltak be, ahol azonban a lakók megzavarták őket, ezért elfutottak a helyszínről.

Tíz perc múlva egy újabb családi háznál próbálkoztak a betöréssel, a kertkaput már ki is feszítették, de a környéken tartózkodók ez esetben is megzavarták őket. A betörők ezt követően autóval próbáltak eltűnni a környékről, de a rendőrök addigra már értesültek a történtekről, és épp az egyik helyszín felé tartottak, amikor meglátták a két férfi autóját.

A járművet megpróbálták megállítani, de ez nem sikerült nekik, a betörők nagy sebességgel igyekeztek meglépni az őket üldöző, megkülönböztető jelzéseit használó rendőrautó elől Mogyoród irányába. A járőrök végül a gödöllői kapitányságtól kapott erősítés és lakossági segítség révén tudták megállításra kényszeríteni a menekülő személyautót, és elfogni az abban ülő két férfit.

A gyanúsítottak még aznap őrizetbe kerültek, az illetékes bíróság két napon belül az előzetes letartóztatásukat is elrendelte. Az ügyben folytatott eljárást a rendőrség a napokban lezárta, s az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.