Köz, szolgálat

Ebből sztrájk (és tüntetés) lehet - felálltak a szakszervezetek a tárgyalóasztaltól

SZEF: a kormány nemet mondott a közszolgálati keresetek emelésére.

2014.12.09 11:43MTI

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szerint a kormány nemet mondott a közszolgálati keresetek jövő évi emelésére, a munkavállalói oldalt alkotó szakszervezetek felálltak a tárgyalóasztaltól - közölte a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) keddi ülésén a kormány "nemet mondott a többéves megállapodásra", és arra, hogy ennek kezdeteként a közszolgálati dolgozók keresetét minimum 5 százalékkal emeljék meg 2015. január 1-jétől.

A szervezet szerint ez a válasz elfogadhatatlan, ezzel a kormány tovább mélyíti a dolgozói szegénységet, munkáltatóként semmibe veszi a több mint 660 ezer közszolgálati munkavállalót.



A munkavállalói oldalt alkotó szakszervezetek pénteken egyeztetnek a tiltakozás közös formájáról - közölte a SZEF.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.