Fazekas

Kitiltási botrány - Polt még októberben jogsegély-kérelemmel fordult az amerikaiakhoz

André Goodfriend a Twitteren azt írta: a két ország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegély-egyezményt.

2014.12.09 07:48MTI

Polt Péter legfőbb ügyész már október 27-én jogsegélykérelemmel fordult a magyarok ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom miatt az amerikai igazságügyi miniszterhez egy 2008-as egyezmény alapján - mondta el az M1 Híradónak a Legfőbb Ügyészség szóvivője hétfőn.

A műsor az után kereste meg Fazekas Gézát, hogy Orbán Viktor kormányfő felszólította az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé. André Goodfriend erre reagálva a Twitteren azt írta: a két ország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegély-egyezményt.

Fazekas Géza emlékeztetett: Polt Péter - mivel nem folyamatban lévő büntetőügyről van szó - azt kérte az Egyesült Államoktól, hogy jogsegély formájában szolgáltasson adatokat Magyarországnak.

Erről a legfőbb ügyész levélben is tájékoztatta André Goodfriendet - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.