Bunge

Amerikai kitiltás: van feljelentés! Napokon belül dönt az ügyészség?

A Nyomozó Főügyészségen dr. Nagy Andrea szóvivő megerősítette, hogy az ügyben megérkezett a főügyészséghez a büntetőfeljelentés.

2014.10.31 09:57ma.hu

Az Együtt-PM ígérgeti, de már hétfőn megtörtént a feljelentés az amerikai kitiltás ügyben - írja a Privát Kopó.

Büntetőfeljelentést tett hétfőn egy magyar állampolgár a Bunge Zrt-vel összefüggésben felmerült, kormányzati körökhöz kapcsolódó állítólagos "nyomásgyakorlás" miatt - értesült a Privát Kopó. A Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette a bűnügyi portál információját.

Információk szerint a feljelentő annak feltárását kéri a nyomozóhatóságtól, hogy kik keresték meg az amerikai érdekeltségű étolajgyártó társaságot, és milyen "törvénytelen ajánlatott tettek" a vállalat vezetőinek. A feljelentő azt írja, hogy az egyelőre ismeretlen személyek kilétét kizárólag a Bunge Zrt. irányítói fedhetik fel a hatóság előtt.

Részlet a feljelentésből:

"Sajtóhírekre alapozva elterjedt, hogy egyes a kormányzati körhöz kapcsolódó személy vagy személyek esetlegesen beosztásukhoz méltatlanul, azt kihasználva kívántak jogtalan előnyhöz jutni.

Az információk szerint ezek az állítólag a kormányzathoz köthető, egyelőre ismeretlen személyek a Bunge Zrt.-re / Bp. Váci út 33/ kívántak nyomást gyakorolni tehát ez a cég fedheti fel a hatóság előtt, hogy kik voltak azok és milyen törvénytelen ajánlatot tettek.

Ezzel a vizsgálattal tisztázódhat, hogy a az úgynevezett kitiltási ügynek milyen szegmensét érintik a Bunge Zrt-nél történtek és egyáltalán köze van-e ahhoz, hogy kormányzathoz köthető magyar állampolgárokat tiltottak ki az Egyesült Államokból.

Ez az úgy súlyosan mérgezi Magyarország közállapotát, ezért kérem sürgősen kivizsgálni a feljelentésben foglaltakat."

A Nyomozó Főügyészségen, dr. Nagy Andrea szóvivő megerősítette, hogy az ügyben megérkezett a főügyészséghez a büntetőfeljelentés, amelynek sorsáról napokon belül döntés születik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.