A távfűtés modernalizása fontos

A távfűtés fejlesztése hozzájárulhat a klímavédelemhez

A távfűtés fejlesztése, illetve a jogi szabályozás modernizálása nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország az Európai Unió által előírtnak megfelelően csökkentse üvegházhatású-gáz kibocsátását - mondta László György, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2008.09.11 10:58MTI

Ismertette: Magyarországon a távhő-rendszer megfelelően kiépített, ami lehetővé teszi, hogy a lakossághoz megújuló energiaforrásból származó hőt juttassanak, csökkentve a direkt gázfűtés részarányát. Az elnök erről azzal összefüggésben beszélt, hogy a brüsszeli központú, a távfűtést, a távhűtést és a kapcsolt energiatermelést képviselő lobbyszervezet, a Euroheat and Power Budapesten tartotta kihelyezett ülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.