Jogok sérülhetnek

Jogvédelmi tájékoztatóval kíván segíteni az OBDK a hajléktalanoknak

A megelőzés, változtatás és a megoldáskeresés szándékával állnak a hajléktalan létben élők mellé.

2014.12.02 13:43MTI
freedigitalphotos.net/adam

A jogvédelmi segítségnyújtásról, az alapjogokról, a szolgáltatásokról, a speciális egészségügyi ellátásokról szóló kiadvánnyal kívánja erősíteni és bővíteni a hajléktalan embernek, az érintett területen dolgozók és a társadalom jogtudatosságát az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

Az OBDK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte: a megelőzés, változtatás és a megoldáskeresés szándékával állnak a hajléktalan létben élők mellé. A központ "segíteni kíván minden olyan feltárható helyzetben, ahol az Alaptörvényben garantált, alapvető emberi és állampolgári, valamint az ágazati jogszabályokban meghatározott jogok sérülnek, vagy sérülhetnek" - fogalmaztak.

A kiadványt az elkövetkezendő időszakban a leginkább érintett területekre - a közép-magyarországi régióba és a megyei jogú városokba - juttatják el először az ellátottjogi képviselők.

Az OBDK korábban a szociális ellátórendszer szolgáltatásairól és a szakosított ellátásokról, a gyermekvédelmi szakellátásba (gyermekotthonba), nevelőszülőkhöz került gyermekeknek, valamint szüleiknek szóló hasznos tudnivalókról, az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.