Elfogadták lemondását

Lemondott a szombathelyi jegyző

A polgármester elfogadta Gaál Róbert lemondását. A megüresedett jegyzői állásra pályázatot írnak ki.

2014.11.26 16:13MTI

Lemondott szerdán Gaál Róbert, Szombathely önkormányzatának jegyzője - közölte Angyal László, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a polgármester elfogadta a jegyző lemondását.

A megüresedett jegyzői állásra pályázatot írnak ki. A szombathelyi közgyűlés hétfői ülésén Czeglédy Csaba, az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakcióvezetője hozta nyilvánosságra, hogy Gaál Róbert jegyző utasítására az önkormányzat egyik alkalmazottja megpróbálta kikérni a szolgáltatótól a városháza harminc dolgozója - köztük a hivatal összes osztályvezetője - szolgálati mobiltelefonjának forgalmi listáját, ami az ellenzék szerint személyiségi jogokat és levéltitkot sérthetett.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester, miután tudomást szerzett az ügyről, leállíttatta az adatlekérést, és vizsgálatot rendelt el, ez a jegyző lemondása ellenére is folytatódik. Az MTI tudósítója nem tudta elérni Gaál Róbertet, aki két hete szabadságon van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.