Időközi választás Újpesten

Schmuck Andor bízik a győzelemben

A szociáldemokraták jelöltje szerint általa egy újfajta, nem konfrontatív, nem ellenségkereső, hanem megoldásbarát politika kerülhet a parlamentbe, és képviselethez jut az igazságosság, a szolidaritás és az esélyegyenlőség.

2014.11.22 10:05MTI
Fotó: archív

Schmuck Andor szombaton az MTI-nek azt mondta: lehet, hogy politikai ellenfele a Fidesz vagy az MSZP, de politikai ellensége a szegénység, a kiszolgáltatottság, a reménytelenség és a munkanélküliség, és ő ezek ellen szeretne tenni a parlamentben.

A szociáldemokraták felkészültek a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választásra – emelte ki Schmuck Andor. A párt elnöke elnézést kért, hogy szombat reggel nem tartottak látványos kampányzárót, de – mondta - a napokban eljutott hozzá egy nehéz helyzetbe került ötgyermekes anya története, ezért a kampányzáróra szánt összeget átutalta neki. Schmuck Andor kitért arra is: sajnálattal vette tudomásul, hogy senki sem követte a többi jelölthöz intézett felhívását, amely arról szólt, hogy kampányukhoz ne vegyék fel az egymillió forintos támogatást, hanem ajánlják fel szociális célra.

A szociáldemokraták elnöke azt mondta, úgy érzi az emberek szeretettel fogadták azt a kampánystílust, amelyet folytatott. Ezért bízik abban, hogy vasárnap megnyeri a választást. Ha bekerül a parlamentbe, javasolni fogja: az a képviselő aki nem tudja igazolni, hogy évente legalább ezer választópolgárával találkozik, a következő évben ne kaphasson tiszteletdíjat - közölte.

Schmuck Andor kiemelte: azért is fontos neki a vasárnapi választás, mert 1994 és 1998 között Újpesten volt önkormányzati képviselő. A szociáldemokraták jelöltje azt is mondta: a júliusban elhunyt MSZP-s képviselő Kiss Péter közvetlen munkatársaként azt tanulta, hogy a napi politika nem írhatja felül az elvek és értékek képviseletét.

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek. A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.