Segít az NMHH

Önkéntes munkával támogatják az SOS Gyermekfalvak lakóit

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) társadalmi felelősségvállalási programja keretében három évre szóló megállapodást kötött az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványával.

2014.11.12 16:26MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

Ennek keretében az NMHH munkatársai önkéntes munkában, játékos formában rendszeres programokon a médiaeszközök és az internet tudatos használatára ösztönzik a gyerekeket, az NMHH szervezete emellett anyagi támogatást is nyújt az alapítványnak fenntartási költségeikre.

Karas Monika, az NMHH elnöke és Gosztonyi Gábor, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezető igazgatója kedden írta alá azt az együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekek számára házhoz viszik a médiaértési és a hírközléssel kapcsolatos ismereteket.

Az NMHH hosszú távú stratégiai céljai között szerepel a médiatartalmak értelmezésének és a hírközlési eszközök helyes és kritikus használatának megismertetése, különös tekintettel a gyermekek körében - olvasható a hatóság közleményében.

Hangsúlyozták, hogy az NMHH gyermekvédelmi tevékenységében már eddig jól működő kezdeményezéseket indított el és tart fenn: üzemelteti az Internet Hotline bejelentővonalat, létrehozta a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztalt és megteremtette a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központot.

Az NMHH most elindított társadalmi felelősségvállalási programjában a virtuális valóságnak az átlagnál is jobban kitett, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket szólít meg, akik a hatóság munkavállalói által játékos foglalkozásokon gyakorlati példák során sajátíthatják el a többi között azt, hogy milyen veszélyei vannak az internetnek, mire figyeljenek a közösségi oldalak használatakor, hogyan védhetik meg a számítógépen, mobiljukon tárolt információkat.

Az NMHH szakemberei demonstrációs eszközök segítségével, játékosan vezetik végig a gyerekeket a hírközlés fejlődésén. Az első foglalkozásokat november 14-én, pénteken tartják meg az NMHH önkéntesei. Az NMHH önkéntesei az általuk kidolgozott külön korcsoportokra szabott szakmai programmal és az ahhoz szükséges eszközökkel három éven keresztül évente négyszer az SOS Gyermekfalvak valamennyi gyermekközösségét sorra meglátogatják majd (Orosháza, Kecskemét, Kőszeg, Helvécia, Szeged, Sé).

A hatóság a foglalkozásokon túl számítógépeket bocsát ingyenes használatra az együttműködés teljes ideje alatt a gyermekfalvak lakói számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.