Beol.hu

Búcsút int Battonyának az SOS Gyermekfalu

A létesítmények majd 30 évesek, állapotuk nem mindenben felel meg a mai kor kívánalmainak, a korszerűsítés költségei viszont nagyon magasak.

2014.06.17 19:20MTI
Forrás: youtube.com

Elköltözik Battonyáról a létesítmények leromlott állaga miatt az SOS Gyermekfalu - olvasható a beol.hu hírportálon.

Gosztonyi Gábor ügyvezető igazgató a lap megkeresésére azt mondta, a létesítmények majd 30 évesek, állapotuk nem mindenben felel meg a mai kor kívánalmainak, a korszerűsítés költségei viszont nagyon magasak, így a gyerekek jövőjét nem tudnák biztosítani.

Közölte: már egyeztettek Orosházával, és olyan helyre szeretnének költözni, amely nincs messze Battonyától, hogy a gyerekek ne szakadjanak el teljesen az ottani gyökerektől. A lépés hetven gyereket érint, és eddig egy nevelőszülő jelezte, hogy személyes okokból nem tud költözni.



A részletekről, a falu elrendezéséről, formájáról és finanszírozásáról az igazgató nem tudott nyilatkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.