Köznevelés

Az Emmi szerint csak később jelenik meg a talentum

A középfokú oktatást átalakító intézkedések célja, hogy a tanulók személyiségükhöz, készségeikhez és képességeikhez illeszkedő iskolatípust és ezen keresztül a megfelelő életpályát választhassanak, amely összhangban áll a munkaerő-piaci igényekkel is.

2014.11.06 18:10MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága csütörtökön közleményben írta: a kormány célja, hogy az alapképzést követően a diákok tudásának megfelelően legyen lehetőség továbbtanulni, hogy olyan szakmát vagy diplomát szerezhessenek, amellyel el is tudnak helyezkedni, vagyis azt a munkát végezzék, amit tanultak és ezzel tudjanak boldogulni. Olyan oktatási rendszer kell, ami mind a felzárkózást, mind a tehetséggondozást támogatja és tekintettel van a később megjelenő talentumra - mutattak rá.

Kiemelték: az elmúlt években jellemzően a szakiskolai képzésre jelentkezők alacsony tanulmányi átlaggal rendelkeztek, magas volt az iskolatípust elhagyók száma is. A kormány intézkedései ezt a folyamatot kívánják fékezni, elérni és a társadalom számára is elismertté tenni a fizikai munkát és annak megbecsülését.

A köznevelési államtitkárság ismét jelezte, hogy a 2015. évi költségvetési előterjesztés alapján a középfokú oktatásra az idei 196 milliárd helyett 2015-ben 209 milliárd forintot jut. Megerősítették: a kormány a gimnáziumok leépítésére nem készül, hiszen a gimnáziumok feladata az alapműveltség biztosításával az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.