Magyar Közlöny

Még húszmilliárd forint forrást kap a Klik

Azonnali hatállyal újabb 20 milliárd forintot biztosítanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésére az idei költségvetésből.

2014.10.31 11:50MTI

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányzati döntés szerint a települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatai támogatásának terhére csoportosítják át a pénzt az intézményfenntartó működésére.

A kormányhatározat egyúttal felhívja Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy december 10-ig számoljon be a többletforrás felhasználásáról, és tegyen javaslatot azokra az intézkedésekre, amelyek a Kliknek az idei év végéig folytatandó kiegyensúlyozott gazdálkodásához szükségesek.

Júliusban egyszer már kapott 19,7 milliárd forint többletforrást a Klik. Akkor a 2013-as költségvetési maradványösszegekből juttatta a pénzt a kabinet.

Az idei büdzsé eredetileg csaknem 500 milliárd forintot biztosított 2014-re a Kliknek.

A parlamentnek csütörtökön benyújtott jövő évi költségvetési törvényjavaslat szerint 2015-ben mintegy 524 milliárd forintos támogatást kap a központ, amely emellett 12 milliárd forintnyi bevétellel számolhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.