BKK közlemény

Több helyen lehet egyirányú utcában kétirányba kerékpározni

A Főváros közútkezelőjeként a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan nyitja meg azokat az egyirányú utcákat, amelyekben mindkét irányban lehetővé teszik a kerékpározást.

2014.10.08 10:57ma.hu
Fotó: Facebook/BKK

A kétirányú biciklizés ugyanis csak azokban az egyirányú utcákban megengedett, ahol azt jelzőtábla és kerékpáros piktogramok, egyes helyszíneken kerékpársávok jelölik - írja a BKK Facebook-oldalán.

A kétirányú kerékpározásra megnyitott egyirányú utcákban jelölték ki a ferdén tolatva parkolást is a gépjárművek részére, ugyanis a tapasztalatok szerint nagyobb biztonságot jelent a közlekedők számára.

A VII. kerületben 16 útszakaszon – összesen több mint 6,1 km hosszban –, míg a VI. kerületben 11 egyirányú utcában összesen 5,3 km hosszban teremtok meg a kétirányú kerékpározás lehetőségét 2014. november 15-éig.

Részletek az alábbi linken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.