A VI. és VII. kerületben

Több száz kerékpártárolót alakítottak ki Budapest belvárosában

Több egyirányú utcában is lehetővé tette a kerékpárosoknak a kétirányú közlekedést és 430 kerékpártárolót alakított ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros VI. és VII. kerületében.

2014.10.08 02:30MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

A BKK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a VI. kerületben 22 helyen 130, a VII. kerületben pedig 14 helyen 85 kerékpártárolót telepítettek járdán vagy a gépjárművek parkolóhelyén.

Egy támaszhoz két kerékpár rögzíthető. A jövőben további 1500 kerékpártámasz kihelyezését tervezik. Emellett a VI. kerületben tizenegy, a VII. kerületben tizenhat egyirányú útszakaszon lehetővé tették a kerékpározóknak a kétirányú közlekedést, és ezekben az utcákban bevezették a ferdén tolatva parkolást, erre közlekedési táblák is felhívják a figyelmet.

Hasonló fejlesztéseket tervez a BKK ősztől az I., a II., az V., a VIII., a IX., a XI. és a XIII. kerületben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.