Felvásárlás

Megalakult a Mediaworks, hazánk egyik legnagyobb médiavállalata

Cél, hogy Magyarország legnagyobb kiadóvállalata vezető vállalattá váljon. A Ringiertől és az Axel Springertől is átvették a munkatársakat, a széles portfóliót pedig nemcsak megtartani, hanem fejleszteni is akarják.

2014.10.01 15:23MTI

Megalakult a Mediaworks Hungary Zrt., Magyarország egyik legnagyobb médiavállalata - jelentette be a tulajdonos Vienna Capital Partners senior partnere, Heinrich Pecina és Mihók Attila, a zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az osztrák tulajdonos a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után vásárolta meg a magyarországi Ringier- és Axel Springer-érdekeltségek jelentős részét. Az új cégcsoportban a Ringier korábbi felsővezetői köre kiegészül az Axel Springer regionális vezetőségével.

Heinrich Pecina azt mondta: az a cél, hogy Magyarország legnagyobb kiadóvállalata vezető vállalattá váljon. Hozzátette: a Ringiertől és az Axel Springertől is átvették a munkatársakat, a széles portfóliót pedig nemcsak megtartani, hanem fejleszteni is akarják.

Úgy fogalmazott: személyes meggyőződése, hogy a média szerepe nőni fog, a nyomtatott lapoknak is létjogosultságuk van és a digitális tartalmakat is bővíteni fogják.

Hangsúlyozta: a legjobb minőséget kell nyújtaniuk, értékes, tényeken alapuló információkat kell kínálniuk az olvasóknak. Mihók Attila, a vállalatcsoport vezérigazgatója ismertette: az újonnan létrejött Mediaworks Hungary Zrt. 12 vállalat tulajdonosa, több mint 700 munkatársat foglalkoztat, 63 médiaterméket állít elő, 1,8 millió olvasója és 1,6 millió online látogatója van naponta.

A cég felépítését ismertetve elmondta: a közéleti és gazdasági portfólió része a Népszabadság, a Világgazdaság és a Manager Magazin, a regionális üzletágukhoz tartozik nyolc megyei napilap, a sport- és szórakoztató kategóriában pedig megtalálható a Nemzeti Sport, számos női magazin, gasztronómiai lap és ifjúsági magazin is.

A vállalat magáénak mondhatja Magyarország legkorszerűbb napilapnyomdáját, a Mediaworks Nyomdát is, ahol naponta 600 ezer lapot állítanak elő, és a cégcsoporthoz tartozik a Medialog Kft. is, amely nemcsak a lapok, hanem szórólapok és kis csomagok terjesztésével is foglalkozik - ismertette.

Mihók Attila bejelentette azt is, hogy 15-16 milliárd forintos éves bevétellel számol a vállalat. Heinrich Pecina újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: a cégcsoportnak profitábilisnak kell lennie, ugyanakkor a profit a minőség és az ügyfél-elégedettség után következik a fontossági sorrendben.

A Mediaworks sajtótájékoztatójával egy időben a Ringier Axel Springer Media AG közleményben jelentette be, hogy a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét, valamint a Ringier AG és az Axel Springer SE magyarországi portfóliójának sikeres részértékesítését követően küszöbön áll a magyarországi portfólió integrálása a Ringier Axel Springer Media AG-ba.

Heinrich Pecina, a Vienna Capital Partners tulajdonosa (b) és Mihók Attila, a Mediaworks ügyvezető igazgatója (MTI/Mohai Balázs)

Az új, budapesti székhelyű cég, a Ringier Axel Springer Hungary ügyvezető igazgatója Bayer József, a magyarországi Axel Springer jelenlegi ügyvezető igazgatója lesz.

A portfólió része a vezető bulvárlap, a Blikk, a sikeres női magazinok, továbbá olyan licenclapok, mint az Auto Bild, a Glamour és a Geo. Augusztus végén a magyarországi Ringier Axel Springer Media AG megállapodást kötött a profession.hu vezető álláskereső portál megvásárlásáról. Az üzlet megvalósulásához a Gazdasági Versenyhivatal engedélye szükséges - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.