Szökésben a harmadik

Vádat emeltek a rendőrökre támadó garázdák ellen

A IX. kerületi rendőrkapitányság járőrei május 19-én erőszakos cselekményre utaló lakossági bejelentés alapján érkeztek a Márton utcába, ahol a lakásban tartózkodókat igazoltatni akarták.

2014.09.15 09:49MTI

A Budapesti Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be két ember ellen, aki a vád szerint pár hónapja rátámadt három intézkedő rendőrre - közölte a fővárosi főügyész hétfőn.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vádirat lényege szerint a IX. kerületi rendőrkapitányság járőrei május 19-én erőszakos cselekményre utaló lakossági bejelentés alapján érkeztek a Márton utcába, ahol a lakásban tartózkodókat igazoltatni akarták.

Két férfi ekkor szidalmazni kezdte a rendőröket, majd azt kiabálták, hogy megverik őket. Egyikük - karjában egy gyerekkel - ököllel megütötte az egyik rendőrt a fején, majd - már menekülés közben - egy vele szemben intézkedő másik rendőrt is megtámadott. Őt nagy erővel meglökte, emiatt a rendőr hanyatt esett és agyrázkódást szenvedett. Eközben két társa - a másik férfi és a nő - továbbra is a helyszínen intézkedő két rendőrt lökdöste, hogy akadályozzák őket a jogszerű eljárásban - tartalmazza a közlemény.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőrt ököllel bántalmazó férfi és a nő ellen csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat, és a férfit súlyos testi sértés kísérletével, valamint kiskorú veszélyeztetésével is vádolja. Mindkét vádlott előzetes letartóztatásban van, velük szemben az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. Harmadik társuk szökésben van, ezért a vele kapcsolatos eljárást elkülönítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.