Tanévkezdés

Nyugodt gazdálkodási körülmények között indul a tanév a 10 éves Budapesti Corvinus Egyetemen

"Az egyetem a magyar felsőoktatás egyik vezető intézménye, diplomáik értéke az egyik legmagasabb, és kiemelt a hallgatói érdeklődés a meghirdetett szakok iránt. Minden évben sikerült a hallgatók számát növelni."

2014.09.05 13:39MTI
Fotó: Wikipédia

Nyugodt gazdálkodási körülmények között kezdi meg a most induló tanévet az idén tízéves Budapesti Corvinus Egyetem - hangzott el az intézmény ünnepi szenátus ülése előtti sajtótájékoztatón pénteken a fővárosban.

Rostoványi Zsolt rektor kiemelte: tíz éve vette fel az egyetem a jelenlegi nevét, amely idén már negyedik alkalommal nyerte el a Super Brands címet.

Az egyetem a magyar felsőoktatás egyik vezető intézménye, diplomáik értéke az egyik legmagasabb, és kiemelt a hallgatói érdeklődés a meghirdetett szakok iránt. Minden évben sikerült a hallgatók számát növelni - összegzett.

Szántó Zoltán, oktatási rektor-helyettes úgy fogalmazott: tíz év, több mint 60 ezer hallgató, ebből közel tízezer külföldi diák. 2004-ben 54 képzésük volt, ma már 96-ra nőtt a számuk. Tíz éve 13.800, idén 14.500 hallgatója van az egyetemnek, közülük 1700 külföldi.

Az egyetem stratégiájából a nemzetközivé válást jelölte meg fő célként, s jelezte: ötről huszonhatra nőtt az angol nyelvű programok száma az elmúlt tíz esztendőben. Emellett német és francia nyelvű kurzusokat is kínálnak, és tíz kettős diploma-programot gondoznak külföldi partnerekkel.

Értékelése szerint az egyetem megtartotta és erősítette pozícióit, emellett a művészeti, pedagógiai és műszaki területet is értek el eredményeket. A mostani tanévben több mint négyezer hallgatót vettek fel a pótfelvételivel együtt, ehhez jönnek még a külföldi hallgatók.

Több helyen folytatnak külhoni képzéseket is, amelyeket a magyar állam ösztöndíjjal támogat. Palkovics László tudományos rektor-helyettes közölte: évi másfél-két milliárdot tesznek ki a beérkező pályázati források, ez egyötöde-egyhatoda az egyetemi költségvetésnek.

Megerősítették a minőségbiztosítási rendszert, négyszeresére nőtt a minőségi publikációk száma - jelezte. Pavlik Lívia, gazdasági igazgató azt mondta: nyugodt gazdálkodási körülmények között nyílik meg a tanév, ami az elmúlt nyolc hónap "fáradtságos munkájának eredménye".

Ez volt az első olyan nyári időszak, amikor nem kellett az állami támogatás terhére előleget lehívnia a fenntartótól - jelezte. Az állami támogatás összege éves szinten 6 milliárd, ennek ötven százalékát a fenntartó biztosította, és bíznak ebben az év második felében is.

Reméli, hogy fejlesztési forrásokat kapnak a felsőoktatási struktúraátalakítási alapból is - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.