Köznevelési államtitkárság

Tanévkezdés: legjobb védekezés az ellenvéleményt támadni?

Az új tankönyvekben fellelhető hibákat, problémákat a tankonyves.blog.hu oldalra várják, hogy "a közösség erejével" rávehessék a kormányt a hibák mihamarabbi kijavítására.

2014.09.03 17:22MTI
Forrás: Facebook

A köznevelési államtitkárság arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a hisztériakeltést a tanévkezdésről, a tankönyvekről, az iskolakezdő gyermekeket és a szülőket pedig ne használják fel az önkormányzati kampányhoz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkársága szerdán az MTI-vel azt közölte: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az idei tanévben az eddiginél is több pénz marad a családok és a pedagógusok zsebében, mindenkinek olcsóbb a tankönyv, a diákok 60 százaléka ingyen kapja meg a tankönyveket, a pedagógusok számára pedig újabb béremelés lépett életbe.

A nyugodt és sikeres tanévkezdést egyedül a baloldali hisztériakeltés veszélyezteti - zárul az államtitkárság állásfoglalása.

Az MSZP az új tankönyvekben fellelhető hibákat, problémákat a tankonyves.blog.hu oldalra várja, hogy "a közösség erejével" rávehesse a kormányt a hibák mihamarabbi kijavítására. Ezt Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke és Kiss László szocialista országgyűlési képviselő jelentette be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A szocialista politikusok az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előtt azt kérték, hogy ne tekintsék "kísérleti nyúlnak" a gyerekeket.

A DK szerint az '50-es évek rákosista világába vezeti vissza a 21. század magyar diákjait az "Orbán-rezsim". Gréczy Zsolt, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek bírálta mind a tankönyvek centralizált kiadását, mind tartalmát. Utóbbit átgondolatlannak, szakmailag megalapozatlannak és gyakran megtanulhatatlan nyelvezetűnek ítélte, és "förmedvénynek" nevezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.