Szellemi kapacitásbővülés

Felavatták az óbudai Aquincum Campust

Átadták a Graphisoft Park új egyetemi negyedét, az Aquincum Campust pénteken, ahol az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola kap helyet.

2014.09.05 12:24MTI

Az avatóünnepségen Tarlós István főpolgármester a főváros és az Óbudai Gázgyár történetét felidézve méltatta, hogy a terület komoly szerepet vállal a hazai szellemi kapacitás itthon tartásában. Szavai szerint a Graphisoft Park elsőrangú szakmai képzést bonyolított le egyszerre a magyar matematikai hagyományokat és az innovatív üzleti kívánalmakat figyelembe véve, s arra is ügyelt, hogy egy öko-környezet jöjjön létre.

A főpolgármester méltatta, hogy az intézmény viszi a város jó hírnevét és számos külföldi diákot vonz, akiknek egy része itt is marad. Tarlós István kiváló példának nevezte a parkot a barnamezős területek felélesztése szempontjából is. Jelezte: ez a terület az úttörő, további 44 hasonló ingatlan funkciónélküliségének megszüntetését, kármentesítését tűzték ki célul.

A rendezvényen Bojár Gábor, a Graphisoft Park igazgatótanácsának elnöke arról beszélt: amikor 1982-en céget alapítottak, a legjobb szoftveresek itthon tartását tűzték ki célul. Megjegyezte: ma az eredetileg tervezett terület háromszorosán dolgoznak, a területen pedig nem az autók, hanem a zöldfelületek dominálnak. Bojár Gábor startup-paradicsomként beszélt Budapestről, s értékelése szerint ma már a kicsik is kijuthatnak a világpiacra. Az Aquincum Campusról szólva fontosnak nevezte, hogy a parkban dolgozó cégek jobban megismerhetik a fiatalokat és választhatnak közülük új munkatársakat.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere beszédében kiemelte: a III. kerület egyre fontosabb szerepet kap a főváros egyetemi életében. Mint mondta, megnyugvással tölti el, hogy az egykori ipari műemlék "gondos gazda" kezébe került. A kerület vezetője fontosnak nevezte, hogy a következő években az önkormányzat és a kerületben működő vállalkozások között fennmaradjon és elmélyüljön az a partneri együttműködés, ami a tudásipar, de akár a sport, rekreáció és egyéb más területeken is hozzájárul ahhoz, hogy Óbuda "minél inkább szerethető arcát mutassa".

Tamás István, az IBS alapító rektora fontosnak tartotta, hogy az intézmény Magyarországon is képes alternatívát nyújtani azon diákoknak, akik nemzetközi diplomát, valóságos piaci és karrier felkészültséget szeretnének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.