MSZP

Korózs Lajos lapátra tenné Matolcsyt

"Kontroll nélkül szórja a pénzt". "Mit fognak ezek az alapítványok tanítani? Hogyan kell közpénzt lopni, vagy hogyan kell kreatívan könyvelni?"

2014.08.29 11:14MTI
Forrás: youtube.com

Az MSZP szerint el kell távolítani a jegybankelnököt, aki "kontroll nélkül szórja a pénzt" - jelentette ki az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos kifogásolta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) mintegy félmilliárd forintért megvásárolta a tiszaroffi kastélyszállót, több milliárd forintért a budapesti Eiffel Palace-t, valamint több mint kétszázmilliárd forintot adott saját alapítványainak közgazdászképzés céljára.

Az ellenzéki politikus ez utóbbival kapcsolatban felhívta arra a figyelmet, hogy a kétszázmilliárd forint másfélszer több, mint a magyar egyetemi rendszer éves költségvetési támogatása. Korózs Lajos azt kérdezte, mit fognak ezek az alapítványok tanítani? Hogyan kell közpénzt lopni, vagy hogyan kell kreatívan könyvelni? - sorolta kérdéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.