Búcsú a Semmelweistől

Újra saját jogon lesz tanévnyitó az egykori "téef"-en

Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a menedzsment tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát.

2014.08.29 07:47MTI

Ismét régi nevén és önálló egyetemként működik tovább a Testnevelési Egyetem, amelyen hétfőn kerül sor a tanévnyitóra. Az intézmény ideiglenes vezetője Sterbenz Tamás lesz.

A nagy hagyományokkal rendelkező egykori Magyar Testnevelési Főiskola (TF) 2000 januárjától a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kara lett. Az Országgyűlés idén július 4-én döntött a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításáról, ez alapján 2014. szeptember 1-től a TF Testnevelési Egyetem néven önálló egyetemként működik tovább.

Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a menedzsment tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát.

A tanévnyitó ünnepséget hétfőn 14 órától tartják a TF új épületében, az aulában.

"A TF felfelé ívelő népszerűségét többek között az is mutatja, hogy az intézménybe soha ennyi hallgató nem jelentkezett mint az idei évben. Az intézmény közel 90 éves fennállása óta (1925), majdnem minden olimpiai bajnok edzője a TF-en szerzett edzői képesítést." - tájékoztatta a TF az MTI-t. - "A Testnevelési Egyetemnek nemcsak itthon, hanem világszerte is elismert neve van, amit mi sem bizonyít jobban, hogy évről évre érkeznek hallgatók a Föld minden pontjáról. A TF legfőbb célja hogy a sport világának szereplőit a legkorszerűbb tudás átadásával képezze. Az intézmény továbbá fontos feladatának tartja a feltörekvő nemzedék egészségtudatos és aktív életmódra való nevelését."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.