A Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából

Száz mozgáskorlátozott ember nyaral a héten Szegeden

A vakáció alatt a mozgásukban korlátozott emberek "önbizalmat és megerősítést nyerhetnek", kísérőik pedig "családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel".

2014.08.28 07:32MTI
MTI/Rosta Tibor

Száz mozgáskorlátozott ember nyaral ezen a héten Szegeden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat táborában - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A közlés szerint a Maty-éri tábor célja, hogy segítse a fogyatékkal élő emberek elfogadását és minél teljesebb beilleszkedését. A részt vevő kerekes székes, vagy halmozottan sérült emberek családtagjaik, állandó kísérőik nélkül érkeznek, segítőik a feladatra felkészített fiatal önkéntesek.

Azt írták: a vakáció alatt a mozgásukban korlátozott emberek "önbizalmat és megerősítést nyerhetnek", kísérőik pedig "családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel".

A szeretetszolgálat közleménye szerint a résztvevők jó példákkal, követendő mintákkal találkoznak, és a korábbi táborokban arra is akadt példa, hogy "az ismeretségből szerelem, majd házasság" legyen.

Többen az ezeken a nyaralásokon szerzett pozitív élményeik hatására jelentkeztek a felsőoktatásba vagy kerestek munkát - tették hozzá.

MTI/Rosta Tibor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.