Drága ősz lesz a családoknak!

Schneller: Újbudán jelentősen emelkedik az iskolai étkeztetés díja

Jelentősen emelkedik az étkeztetés díja Újbuda önkormányzati iskoláiban és óvodáiban szeptembertől, emiatt 20-30 százalékkal kevesebb diák után fizették be a szülők az ebédet egyes intézményekben - közölte az MTI-vel Schneller Domonkos helyi képviselő, a Fidelitas budapesti választmányának elnöke, aki a képviselő-testület elé viszi az ügyet.

2008.08.31 11:13MTI

Az ellenzéki képviselő elmondta, a kerület vezetése megszüntette az iskolák önálló gazdálkodását, és egy céggel öt évre kötött szerződést az ételszállításra. Van olyan család, amelyben a családi pótlék szinte teljes összegét elviszi az étkeztetés - figyelmeztetett a képviselő aki szerint felmerül: a szülők érdekeit képviseli-e Molnár Gyula (MSZP) polgármester? 

Schneller Domonkos szerint a polgármester iskolakezdésre cserben hagyta az újbudai családokat. A képviselő úgy tudja, hogy a szomszédos XXII. kerületben élő családok lényegesen kevesebbet fizetnek az étkeztetésért, míg például a VII. kerületben az óvodai étkeztetés teljes költségét az önkormányzat állja. Utalt arra is, hogy a kerület honlapján közzétett tájékoztató szerint az önkormányzat indokolt esetben támogathatja a gyermekek étkeztetését, ám erre a képviselő szerint "nevetségesen kevés" összeget különítettek el. 

Az említett támogatást is szokatlan módon "segélyként, kérelemre, az osztályfőnök és az igazgató javaslatára" kaphatják meg a szülők. Eszerint a pedagógusok feladata lesz, hogy kiderítsék, mennyit keresnek a diákok szülei? - vetette fel. Emlékeztetett arra is, hogy korábban az iskolaigazgatók évről évre eldönthették, melyik cégtől rendelik meg az étkeztetést, ha pedig elégedetlenek voltak a szolgáltatással, felmondhatták a szerződést. A mostani kerületi döntés értelmében azonban öt éven keresztül egy cég fogja valamennyi kerületi iskolába és óvodába szállítani az ételt - tette hozzá. Az MTI úgy tudja, hogy a tavalyi árakhoz képest 160-170 százalékkal kerül többe az önkormányzatnak az étkeztetés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.