Program

Környezeti nevelés fogyatékkal élők számára is

Fogyatékkal élő embereket is bevonva mutatja be természet- és környezetvédelmi programját a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és az Ösvény Oktatóközpont az újpesti városnapokon.

2014.08.27 08:50MTI

A WWF arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az újpesti önkormányzat által szervezett városnapokon péntek délutántól vasárnapig a WWF Magyarország és az Ösvény Oktatóközpont egy közös komplex környezeti nevelési programmal képviselteti magát.

Az Öko-ösvény elnevezésű oktatócsomagot alkotó ismeretterjesztő és fejlesztő játékok tervezésénél és kiválasztásánál az került a fókuszba, hogy fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek is egyaránt élvezhessék őket.

A játékok egy része mozgáskorlátozottak számára is használható, a hallássérült érdeklődőknek pedig jelnyelvi tolmács teszi elérhetővé az oktatást. Látássérült gyerekeknek a hallásra, szaglásra és mozgásra épülő foglalkozások nyújtanak majd tanulási és kikapcsolódási lehetőségeket. Az Öko-ösvény gyermekes családoknak is kínál természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos programokat.

A résztvevők a megújuló energiaforrásokról és a szelektív hulladékgyűjtésről is sok új információt kaphatnak - írták.

Az oktatóprogram fontos pilléreként mutatkozik be Magyarországon a WWF élő Duna turné társasjáték, amely egy egészséges folyó élővilágát mutatja be.

A rendezvény ideje alatt a szakértők a tanári műhelyben terepi oktatás, valamint játék- és mesepedagógia témában szakmai előadásokkal és módszertani bemutatókkal várják a pedagógusokat és az oktatási szakembereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.