Korszerűsítés

Felújított járőrhajókat kaptak a szabolcsi rendőrök

Korszerűsítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság négy járőrhajóját, a motorcsónakokat pénteken adtak át Jándon.

2014.08.15 16:21MTI
freedigitalphotos.net/Matt Banks

Fülöp Gergely megyei rendőrségi szóvivő az MTI-nek elmondta: az Országos Rendőr-főkapitányság által biztosított 5,4 millió forintos keretből felújított hajók közül három új és takarékosabb motorokat kapott, és mindegyiket felszerelték napfény és eső ellen védő ponyvákkal, valamint számos egyéb biztonsági és kényelmi eszközzel.

A hajók papírjait Kormos László ezredes, a főkapitányság gazdasági helyettese adta át a záhonyi és kölcsei határrendészeti kirendeltségek vezetőinek. Az ezredes közlése szerint az új motorok nemcsak töredékét fogyasztják a régebbieknek, de jóval csendesebbek is, ami előny a határvizeken folyó felderítésekben, illetve az illegális migráció, az ember- és árucsempészet elleni küzdelemben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egységei a Tiszán, a Szamoson, a Krasznán és a Túron a klasszikus vízirendészeti tevékenység mellett határőrizeti feladatokat is ellátnak.

A felújított motorcsónakok kiválóan megfelelnek a helyi sajátosságoknak, alacsony vízállás esetén és árvíz idején egyaránt használhatóak, stabilak és nem sérülékenyek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.