Szigorítanának

Jobbik: ma egy menekültnek csak joga lehet, kötelezettsége nem

A Jobbik a menekültügyi politika szigorítását szorgalmazza. Egy jelentés szerint egy év alatt kilencszeresére nőtt a Magyarországon menedéket kérők száma.

2014.08.13 15:22MTI

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentés szerint egy év alatt kilencszeresére nőtt a Magyarországon menedéket kérők száma.

Ennek okaként a Európai Unió Magyarországra gyakorolt nyomását, az ezen elvárásoknak való megfelelést és az "egykori SZDSZ" által meghonosított menekültügyi politikát nevezte meg, megjegyezve: ma egy menekültnek csak joga lehet, kötelezettsége nem.

A jobbikos politikus a problémák közé sorolta, hogy a helyzet kezelése jelentős anyagi teher az országnak, a nyílt menekülttáborok környezetében pedig romlik a közbiztonság, elmaradnak beruházások, esnek az ingatlanárak.

Hegedűs Lorántné szavai szerint jelentős egészségügyi kockázatot jelent, hogy a táborokban nem megoldott a megfelelő ellátás, a szűrés pedig nem kellő mértékű.

A Jobbik azt követeli a menekültügyi hatóságoktól, hogy mutassanak be valós helyzetképet, a kormány pedig vizsgáltassa felül az uniós kötelezettségeket. A képviselő az étkezésről, szállásról, zsebpénzről és integrációs támogatásról azt mondta: ez több mint ami elvárható.

Azt hangoztatta: el kell gondolkodni az önellátó táborok megvalósításáról, szigorúbb befogadó politika szükséges és meg kell erősíteni az egészségügyi szűréseket "mielőtt az első ebolás átlépi a zöldhatárt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.