EU-csúcs

Orbán: menekültügyben sikerült érvényesíteni a közép-európai szempontokat

"Az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek pénteken befejeződött kétnapos brüsszeli tanácskozásán a menekültügy megvitatása során sikerült érvényesíteni a közép-európai szempontokat."

2013.10.25 15:23MTI
MTI

"Mindenki Lampedusáról meg a tengeri szerencsétlenségekről beszél, de a nyomás nem csak ott nőtt meg, hanem a szárazföldön is" - hangsúlyozta Orbán, kiemelve, hogy ez különösen súlyosan érinti Magyarországot.

"Akik életveszélyben vannak és politikai okokból kérnek menedékjogot, azoknak (azt) meg kell adni, a többieket pedig nem kell befogadnia Magyarországnak" - szögezte le a miniszterelnök. Hangoztatta az emberségesség fontosságát, ugyanakkor így fogalmazott: "nem akarunk olyan országgá válni, amelyet ellepnek a menekültek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.