Önkormányzat 2014

Közel 600 sajtótermék venne részt a választási kampányban

Az Állami Számvevőszék 598 sajtótermék hirdetési árjegyzékét tette közzé honlapján az október 12-i helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választást megelőző kampányidőszakra vonatkozóan.

2014.08.13 11:33MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A számvevőszék közleményében emlékeztetett arra: a választást megelőző kampányidőszakban a választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-hoz.

Az október 12-i helyi önkormányzati képviselők választását megelőző kampányidőszakra vonatkozóan erre július 30-án 16 óráig, a kizárólag a nemzetiségi önkormányzati választáshoz kapcsolódóan közzétenni kívánt hirdetések esetében augusztus 5-én 16 óráig volt lehetőség.

Az ÁSZ a beérkezett és a törvényi előírásoknak megfelelő hirdetési árjegyzékeket feldolgozta és sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon a "Választás 2014" menüpont alatt elérhetővé tette.

A helyi önkormányzati és a nemzetiségi önkormányzati választásokra vonatkozóan 366 nyomtatott és 232 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzéke található meg a honlapon.

Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékek tartalmáért felelősséget nem vállal. A sajtóorgánumoknak a választást követő 15 napon belül azt is közölniük kell a számvevőszékkel, hogy a politikai hirdetéseket kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tették közzé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.