Iraki lázadás

Szijjártó: a magyar kormány elítéli a keresztények elleni akciókat, és cselekvésre hív fel

"A magyar kormány határozottan elítéli az észak-iraki keresztény közösség elleni esztelen erőszakos, a közösség megsemmisítésére irányuló szélsőséges akciókat."

2014.08.10 16:06MTI
Fotó: Wikipédia

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a magyar kormány azonnali cselekvésre szólítja fel a nemzetközi közösséget, és azt kezdeményezi, hogy az iraki keresztény közösség megvédésére irányuló műveleteket tűzzék a NATO Észak-atlanti Tanácsa jövő heti ülésének napirendjére.

Kezdeményezik az európai uniós fellépés napirendre tűzését is az Európai Tanács következő ülésén. Az államtitkár hozzátette: a Külgazdasági és Külügyminisztérium már egy segélyszállítmány összeállításáról is döntött, ennek a helyszínre juttatásában az Egyesült Államokkal működnek együtt.

Szijjártó Péter utalt arra is, hogy a magyar kormány a közelmúltban erbíli főkonzulátus létrehozásáról döntött, és az új főkonzul már a helyszínen tartózkodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.