Raportra készül a Fidesz

Önkormányzati seregszemle - nem marad szó nélkül az, ami történt

Legkésőbb tavasszal megrendezik a fideszes önkormányzati képviselők országos gyűlését - a seregszemle azért is aktuális, mert vannak renitens fideszesek, akik a párt irányvonalával szembe mennek - írta szerdán a Népszabadság.

2008.01.09 09:49Népszabadság

A Fidesz elsősorban az egészségügyre koncentrál: olyannyira, hogy a pártválasztmány tavaly szeptember elején kötelező stratégiát írt elő a fideszes önkormányzatoknak. Az ötpontos "párthatározat" kimondta, hogy a települések utasítsák el a bújtatott privatizáció formáit, beleértve a kórházak működtetésének kiszervezését.

Heves fideszes városvezetése átlépte a határt azzal, hogy a városi szakrendelő üzemeltetésére pályázatot írt ki. (Tették ezt akkor, amikor a Heves megyei fideszesek épp az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésének magánkézbe adása ellen tüntettek.) E döntés nyilvánvalóan ellentétes a "párthatározattal", másrészt pikáns is: a pályázaton az az Agria Ügyelet Kft. győzött, amelyiknek az egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Az eset kapcsán a Fidesz egyik egészségpolitikusa, Pesti Imre lapnak arra a kérdésére, hogy lesz-e valamilyen szankciója a hevesi szakrendelőügynek, Pesti Imre közölte: "bizonyosan nem marad szó nélkül az, ami történt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.