Az önkormányzatok is a tiltakozók sorában

Önkormányzati szövetség is csatlakozik az egészségbiztosítás elutasítóihoz

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöksége csatlakozik ahhoz az állampolgári kezdeményezéshez, amely felhívja a területileg illetékes országgyűlési képviselő figyelmét arra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését.

2008.01.04 11:44ma.hu

Lapunkhoz eljuttatott közleményükben azt írták: felkérik a települések polgármestereit és önkormányzati képviselőit, hogy testületileg utasítsák el a Sólyom László köztársasági elnök által a parlamentnek visszaküldött egészségbiztosítási törvényt.

"Kérjék fel a területileg illetékes országgyűlési képviselőt, hogy támogassa a törvény visszavonására irányuló kezdeményezéseket, és szavazzon nemmel, ha a törvényről ismét dönteni fognak" - olvasható a MÖSZ közleményében.

Sólyom László december 27-én jelentette be, hogy nem ért egyet a törvénnyel, nem írja alá, és nem hirdeti ki. A köztársasági elnök kérte az Országgyűlést, hogy orvosolja a jogalkotási eljárás súlyos hiányosságait, és fontolja meg tartalmi kifogásait is. Hatvankét közéleti személyiség január 1-jén nyílt levelet tett közzé, amelyben többek között arra kérik a választópolgárokat: "keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését, (...) követeljék, hogy szavazzanak nemmel, ha a törvény ismét napirendre kerül".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.