Ha ők mondják

Ha iszik és teker, önmagán kívül mást nem veszélyeztet?

A KRESZ módosítását a KIK szerint az indokolja, hogy a biciklisták esetében az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége.

2014.07.19 20:10MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/seksuwat

A Kormányzati Információs Központ szombaton ezt azzal kapcsolatban tudatta, hogy a pénteki Magyar Közlönyben megjelent, a KRESZ-t módosító rendelet alapján szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van.

A Kormányzati Információs Központ közleménye kiemelte: a járművezetés személyi feltételei közül csupán egy elem kerül ki: annak tiltása, hogy a kerékpáros szervezetében lehessen szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A többi feltétel, így többi között az, hogy a kerékpáros a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban legyen, változatlan maradt - írták.

A közlemény hangsúlyozta, hogy a közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.