Nadrágszárba csimpaszkodva

Gyorsított eljárás a nyaklánctolvajnak, akit egy kisfiú tartóztatott fel

Letöltendő börtönre ítéltek gyorsított eljárásban egy férfit, aki Óbudán járókelők nyakláncát tépte le, míg utolsó áldozatának unokája segítségével rendőrkézre nem juttatták.

2014.07.15 10:39MTI

A férfi 2013 májusa óta hatszor kísérelt meg kitépni az ékszert az utcán közlekedők nyakából, és néhányszor sikerrel is járt.

Június 23-án a III. kerületben, a Szőlő utca és a Kiscelli utca kereszteződésében lopott el így egy arany láncot, ám áldozata unokája utána eredt és a nadrágja szárába csimpaszkodva próbálta visszatartani. A kisfiú és nagymamája kiabálását két járókelő meghallotta, a menekülő tolvaj nyomába eredt, és visszatartotta őt a rendőrség megérkezéséig - áll az ügyészség közleményében.

A férfit kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság két év nyolc hónap letöltendő börtönre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.