Összemarcangoltak egy nőt

Vádemelés egy lajosmizsei kutyatámadás miatt

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt egy 27 éves lajosmizsei férfi ellen, akinek a kutyái tavaly júliusban megtámadtak és összemarcangoltak egy nőt.

2014.07.08 11:14MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A főügyészség közleménye szerint a férfi házőrzőként tartott négy kutyát (staffordshire és pitbull terriereket) Lajosmizsén, a tanyáján. Amikor 2013. július 10-én 22 óra körül a vádlott gépkocsival elindult otthonról, nem vette észre, hogy a kutyák kiszöktek és az autó után futottak.

Az állatok ezt követően rátámadtak az arra járó 52 éves nőre, aki a kerékpárját tolva hazafelé tartott.

A megvadult kutyák nekitámadtak a nőnek és a földre döntötték, a sértett karjain és a hátán nagy kiterjedésű, harapott-tépett sérüléseket okoztak. A nő segélykiáltásait a közelben lakók hallották meg, akik elzavarták a kutyákat és értesítették a mentőket.

A nő állapota életveszélyes volt, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg, ám a sértett így is maradandó károsodásokat szenvedett. Az ügyészség álláspontja szerint a férfi megszegte az állattartás szabályait azzal, hogy nem akadályozta meg a felügyelete alatt álló ebek elszökését.

Gondatlansága és a kutyák által okozott életveszélyes sérülések között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn. A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, a terhére rótt bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.