37 százalék velük szimpatizál

Nézőpont: magabiztos fölénnyel vezet a Fidesz-KDNP

A Fidesz-KDNP továbbra is magabiztos fölénnyel vezeti a pártok versenyét, a megkérdezettek 37 százaléka szimpatizál a kormánypártokkal.

2014.07.02 10:37MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A Nézőpont Intézet felméréséről, amelyet az intézet a Heti Válasz megbízásából készített június 16 és 28. között 1000 ember telefonos megkérdezésével, szerdán számoltak be az MTI-nek.

Kiemelték: az európai parlamenti választás utáni első közvélemény-kutatásuk alapján a Fidesz-KDNP továbbra is fölényesen vezeti a pártok versenyét, az összes megkérdezett 37 százaléka nyilatkozta, hogy a kormánypártok szimpatizánsa.

Mint írták, a három baloldali párt közül az MSZP az összes megkérdezett között 8 százalékon áll, a DK 4, az Együtt-PM 3 százalékon. A három baloldali párt támogatottsága folyamatosan változik, még nem kristályosodott ki, hogy hosszú távon miként alakulnak a pártok közötti erőviszonyok - vélekedtek.

A Nézőpont Intézet megállapította: az LMP hasonló támogatottsággal rendelkezik, mint a DK (4 százalék), a Jobbik pedig - kihasználva a baloldali blokk megosztottságát -, 11 százalékos szimpatizánsi arányával jelenleg a második legerősebb párt.

Közölték: 59 százalékos választási aktivitás mellett, a potenciális támogatottsági adatok hasonló struktúrát mutatnak. A Fidesz-KDNP 47 százalékos előnnyel vezet, a kormánypártot a Jobbik követi 19 százalékkal, a baloldali blokk legerősebb pártja pedig az MSZP 14 százalékkal.

Az LMP és a DK 7-7 százalékon áll, az Együtt-PM-nek pedig 6 százalékos a támogatottsága a potenciális szavazók között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.